Verhuur

Woning verduurzamen

Amber Matton22 februari 2023

Verduurzamingsfonds voor verhuurders

Ben jij particulier verhuurder of institutioneel belegger en wil je één of meer van jouw huurwoningen verduurzamen? Op de website van de Rijks Overheid zie je of je in aanmerking komt voor de Subsidieregeling Verduurzaming en Onderhoud Huurwoningen (SVOH). Met deze regeling krijg je subsidie voor energiebesparende maatregelen om jouw huurwoning(en) te verduurzamen.

Belangrijkste wijzigingen per 1 april 2023:

  • Alle eigenaren van bestaande huurwoningen, behalve woningcorporaties, komen in aanmerking voor de SVOH. Er wordt dus niet meer gekeken naar de huurprijs van de woning of naar het aantal huurwoningen dat in bezit is met een huurprijs onder de liberalisatiegrens.
  • Gebouwen met een monumentenstatus komen in aanmerking voor de SVOH. Voor monumenten gelden soms andere isolatie-eisen en subsidiebedragen, dan voor niet-monumenten.
  • In plaats van 2 maatregelen, kun je de SVOH straks ook aanvragen voor één energiebesparende maatregel. Let op: bij één maatregel halveert ook het subsidiebedrag. Wil je subsidie krijgen voor een onderhoudsmaatregel? Dan moet je ook minimaal één energiebesparende maatregel laten uitvoeren.
  • Er komen meldcodelijsten voor de SVOH. Op deze lijsten staan de materialen/producten van de energiebesparende maatregelen waarvoor je subsidie krijgt. Zo weet je direct of jouw maatregel voldoet aan de voorwaarden van de SVOH.

Dien je een subsidieaanvraag in voor 1 april 2023? Dan gelden deze wijzigingen niet, maar de huidige voorwaarden van de SVOH.

Je krijgt subsidie voor:

  • energiebesparende maatregelen;
  • onderhoudsmaatregelen;
  • energieadvies.

Hoeveel subsidie krijg je?

Per woning krijg je maximaal € 6.000 subsidie. In totaal verleent de overheid maximaal € 400.000 subsidie.

Momenteel is er nog ruim 152 miljoen beschikbaar en deze regeling is er tot 2025, doe er dus nu je voordeel mee!

Alle voorwaarden en meer informatie lees je op de website van de Rijks Overheid: https://www.rvo.nl/subsidies-financiering/svoh

Bron: @RijksOverheid


Deel het artikel


Recente artikelen

Ben je nieuwsgierig?

Neem dan contact op met Amber Matton
© Copyright Matton Residence 2024. Alle rechten voorbehouden.
Have a cookie

Matton Residence gebruikt Google Analytics om te begrijpen hoe je de site gebruikt en manieren te vinden om je ervaring te verbeteren.